Marknadsanalys

Vi genomför strategisk marknadsanalys för att snabbt sammanställa hur en marknad fungerar. Vi använder normalt en kombination av olika metoder baserade på både kvalitativ och kvantitativ informationsinsamling. De flesta analyser är skräddarsydda för ett företags strategiska behov, och kopplade till en specifik beslutsprocess.

Vi genomför marknadsanalyser inom de flesta industrier och affärsområden, från lokalt till globalt, och är även specialiserade på marknadsanalyser baserat på information som normalt är svår att få tag i.

Exempel på vad vi gör

Marknadsdynamik

Intervjuer med beslutsfattare

Analys av konkurrenter

Intervjuer med industriexperter

Marknadstrender

Analys av inköpsprocesser

Marknadspotential

Marknadsstorlek

Kundunderlag

Rimliga säljprojektioner

Potentiella partners

Prioriterade marknader

Värdekedja

Hur ser värdekedjan ut

Vilka är de huvudsakliga aktörerna

Var genereras mest värde

Hur integrerad är värdekedjan

Partners och uppköpsobjekt

Vi erbjuder marknadsanalyser som del av strategiska projekt, samt stand-alone. Vi har erfarenhet från en stor mängd olika industrier samt företag av alla storlekar, allt ifrån nystartade till stora globala aktörer. Leverans sker i form av tydligt beslutsunderlag, och ofta tillsammans med en presentation eller strategisk workshops tillsammans med företagets ledning.

Bli kontaktad

Fyll i dina uppgifter nedan så blir du kontaktad inom kort

Om Unifye

Unifye hjälper företag av alla storlekar att effektivesera och förtydliga sin strategi för att skapa effektiv och hållbar expansion.

Frågor?

Kontakta oss gärna om du har några frågor, eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Fler tjänster