Marknadsanalys och strategiarbete som ledde till miljardinvestering för innovativt företag

Buildings-1

Kundens bakgrund och utmaningar  

Vår klient var en framstående och innovativ aktör inom en stor industriell sektor, känd för sin tekniska kompetens och hållbarhetsinriktning. De stod inför en kritisk utmaning: att säkra en betydande investering på över 3 miljarder SEK för att stärka sin marknadsposition och vidareutveckla sin verksamhet. 

Mål och syfte med projektet  

Projektets huvudmål var att utveckla ett övertygande business case för att etablera ett joint venture med två av Sveriges största industriella företag. Detta inkluderade framtagande av detaljerade finansiella modeller, en genomtänkt affärsstrategi och omfattande beslutsmaterial för att övertyga potentiella investerare och partners. 

Vårt tillvägagångssätt  

För att nå detta mål genomförde vi en omfattande internationell marknadsanalys för att förstå den aktuella marknadssituationen och identifiera strategiska möjligheter. Detta arbete kompletterades med detaljerad finansiell modellering, utvecklad i nära samarbete med alla funktioner i bolaget. Vi använde scenarieanalys för att förutse olika marknadsförändringar, genomförde ett omfattande strategiskt arbete och tog fram tydligt beslutsunderlag för att säkerställa att förslaget var både realistiskt och attraktivt för potentiella investerare. 

Resultat

Vårt engagemang resulterade i att klienten framgångsrikt säkrade en investering på över 3 miljarder SEK. Detta var ett betydande steg framåt för bolaget och möjliggjorde för dem att stärka sin position på marknaden och fortsätta sin tillväxtresa.  

Unika värden och insikter  

Vår framgång i detta projekt byggde på vår kombinerade expertis inom marknadsanalys, affärsstrategi, business case-utformning och finansiell modellering. Vår flexibilitet och snabba respons på kundens behov var avgörande för att säkra denna betydande investering och etablera ett framgångsrikt partnerskap. 

Vill du veta vad vi kan göra för dig? Kontakta oss.

Dela inlägg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Christoffer Ahlén

Christoffer Ahlén

Christoffer är en Energihealer och Coach baserad i Sverige. Han brinner för att öppna upp människor för deras egna inre kraft och resurser.

Christoffer Ahlén

Christoffer är en Energihealer och Coach baserad i Sverige. Han brinner för att öppna upp människor för deras egna inre kraft och resurser.